Enne kui päriselt meelest ära läheb pean kirja panema oma selle aasta sünnipäevaks tehtud tortide retseptid.
Tööle tegin plaadikoogi moodi asja.
Põhi oli kuuma veega tehtud biskviit, mille maitse oli küll väga hea, aga mis eriti ei kerkinud. Natuke üle küpsetasin ka, aga õnneks polnud valmis kooki süües seda aru saada, sest värske maasikatoormoos immutas põhja just õigeks. Maasikamoosi segasin ka natuke želatiini sisse, et moosikiht ka mahlasem jääks, mitte et kogu mahl imbub põhja sisse ja moosikihi asemel on kuiv pudi. Kõige peale läks vahukoore-kohupiimakreemi segu. Kaunistuseks riivisin šokolaadi peale ja oligi valmis. Hea, lihtne ja megamaitsev.
Sõbrannadega tähistamiseks tegin tordi. Vaatasin mitmest retseptist ja panin mulle sobivad osad kokku.
Põhjaks ja sisuks sain ainest siit. Väga hea blogi, millel ka edaspidi silma peal hoian, kui midagi küpsetada vaja. Kirsimoosi asemel läks värskuse andmiseks vahele vaarikatoormoos ja mustsõstrad. Marjad võtsin oma külmakirstust, nagu ikka. Plaan oli püüda peale ka ganachet teha, aga avastasin et olin nii šokolaadi kui ka vahukoorega valearvestuse teinud ja mõlemid olid otsas. Nii sai peale sõelutud kakaod ja natuke riivitud šokolaadi ja nii ta läks. See tort maitses mulle väga! Suhkrut panin ma igale poole vähem, kui retsept ette nägi. Kasutasin tumedat šoksi ja koos hapu täidisega oli kooslus minu jaoks super!
Välise ilu viimistlemine on mul muidugi veel väga nõrk koht. ei oska ma neid ilusaks laduda ja pärast ääri siledaks saada. Seal blogis oli juttu silikoonist tordivormist, mille sisse torti tagurpidi ehitada, siis sügavkülma panna natukeseks ja siis sealt välja võttes saavat ilusti siledaks katta. Kui näppu juhtub selline vidin, siis ehk ostan omale ka :)
No comments:
Post a Comment