Kui järgmine kord on vaja kook teha, siis proovin järele. Minupoolne tõlge ka:
Valmistamisaeg:10-15min
Küpsetusaeg: 50min
Kooki jagub 8le
Suhkru ja valge jahu vaba kook.
Vaja läheb:
- 2/3 tassi kakao pulbrit
- 1/2 tassi keevat vett
- 1 sl vanilje ekstrakti
- 2 tassi mandlijahu
- 1/2 tl küpsetuspulbrit
- 1/4 tl soola
- 1/2 tassi (tumedat) mett
- 1/2 tassi palmisuhkrut?? (ma ei ole kindel kas ma selle õigesti tõlkisin)
- 2 värkset küpset avokaadot puhastatult ja püreestatult
- 4 suurt muna
- 1/2 šokolaaditükikesi
1. Eelsoojenda ahi 325 F /umbes 160 C ja vooderda kitsam (leiva) vorm küpsetuspaberiga, või määri võiga.
2. väikses kausis kalla keev vesi ja vanilje ekstrakt kakaole ja sega ühtlaseks. Peaks tulema vedelama pasta moodi konsistents.
3. Suuremas kausis seda kuivained: mandlijahu, sool ja küpsetuspulber.
4. Pane mesi, kookose/palmisuhkus ja avokaado köögikombaini/blenderisse ja sega, kuniks mass on ühtlaselt siidine ja heleroheline.
5. Lisa kakaosegu köögikombaini ja sega ühtlaseks.
6. Klopi munad lahti ja lisa köögikombaini segades ühtlaseks.
7. Sega õrnalt kuivained ja avokaadokreem kokku ning lisa šokolaaditükikesed, kui soovid (need võib ka ära jätta).
8. Vala tainas vormi ja küpseta 50min või kuniks tikk koogi keskelt puhtana välja tuleb.
9. Kook jääb vetruv ja niiske. Lase koogil jahutda vähemalt 20min enne kui vormist välja võtad.
Head isu!
PS, Kui mesi ja palmisuhkur asendada mõne magustajaga, siis on ilmselt võimalik seda retsepti ka lchf-ile kohandada. Mina isiklikult neid magustajaid ei poolda. Kui juba on koogi tegu, siis olgu see ka patupäev ja kasutan julgelt mett :)
No comments:
Post a Comment