Monday, August 8, 2011

D lemmik

Kuna mingi hetk sai siia paar retsepti pandud, siis lisan veel ühe, mis on meie peres tõeline hitt. Võrdlemisi lihtne teha ja valmib ka päris kiiresti.
Vaja läheb:
Sibulat. Terve suure pannitäie jaoks panen ma tavaliselt 3-4 keskmist v suuremat sibulat.
*Küüslauku. Vähemalt terve pea
*Porgandit. 1-... Oleneb suurusest, aga viimati panin 3 u 15cm pikkust värsket porgandit.Jämedus oli vb 1cm või õige pisut rohkem.
*Basiilikut, tilli ja peterselli. Kui saab, siis kõiki värskelt või külmutatult. Basiilik kindlasti värskelt.
*Hakkliha u 300g
*Tomateid. Viimane kord panin 6 väiksemat, aga kogus sõltub panni suurusest ju ka. Aga tomatiga ma ei koonerda.
*Ketšupit. Mulle meeldib Hellmansi mahe. Viimasel ajal olen kasutanud ECO purustatud tomateid ja ise natuke suhkrut v mett pannud ja ketšupit polegi lisanud.
*maitsestamiseks liha üldmaitseainet ja suhkrut. Või ka pipart ja tšilli pulbrit valmis maitseainete segu asemel.

Ja mis siis tegema peab:

*Haki sibul, küüslau võimalikult peeneks ja haki porgand õhukesteks seibideks. Kui on jämmu porgand, siis lõika seibid veel ribadeks kah. Või siis riivi jämeda riiviga.
*Õli pannile ja pann kuumaks ning juurikad praadima. Kui sibul on kuldne, siis lisa hakkliha ja sega nii, et liha laguneks võimalikult väikesteks tükkideks.
*Haki tomatid. (Seda saab väga edukalt teha liha segamise vahepeal.) Kui liha hakkab küpseks saama siis lisa tomatid ja maitsesta liha üldmaitseainega. Või kasuta pipraid ja tšillipulbrit.
*Kui tomat hakkab kastme sisse ära kaduma, siis haki ja lisa rohelised ürdid. Lisa ka törts ketšupit.
*Vajadusel (Üldjuhul ikka on vaja) lisa suhkrut ja veel liha maitseainet.

Kusagil ürtide lisamise juures pane ka makaronid keema ja siis saavadki koos valmis. Üldiselt on selle boloneese kastmega see trikk, et maitsma peab. Kui midagi puudu, siis saab juurde panna.

Head isu!

No comments:

Post a Comment